fbpx

A kormánynak a német autóipar érdekei fontosabbak, mint a tiszta magyar környezet

A kormánynak a német autóipar érdekei fontosabbak, mint a tiszta magyar környezet

Az LMP szerint ezért a májusi európai parlamenti választás tétje az is lesz, hogy a zöld, ökopolitikai képviseletet sikerül-e erősíteni Európában és Magyarországon.

Az LMP szerint azzal, hogy a magyar kormány megvétózta az Európai Parlament klímatervét, egyértelművé vált, a német autóipar profitérdekeit támogatja a tiszta magyar környezet helyett.

Kanász-Nagy Máté, az LMP Országos Elnökségének titkára szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: Németország és Magyarország, összefogva az autóipari szövetségekkel, megvétózta az Európai Parlament ambiciózus klímatervét, amely 2030-ra 45 százalékkal csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását az Európai Unióban, 2050-re pedig teljes karbonmentességet érne el.

Így újra egyértelművé vált, hogy a magyar kormány nem a magyar embereket, a tiszta magyar környezetet és a tiszta levegőt támogatja, hanem a német autóipar profitérdekeit.

Nem a határidők folyamatos kitolására, hanem azonnali cselekvésre lenne szükség, mert alig van hátra öt-tíz év, hogy lépéseket tegyünk a klímabiztonság érdekében.

2019-03-28T09:21:05+00:00 2019. 03. 27.|Klímaváltozás|