fbpx

Orbán Viktor támogassa a klímavészhelyzet kihirdetését!

Orbán Viktor támogassa a klímavészhelyzet kihirdetését!

Amíg a miniszterelnök nem reagál az LMP klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó javaslatára, addig nem klímabajnok, hanem egyszerű szájhős.

Orbán Viktor e hét elején azt mondta parlamenti felszólalásában, hogy Magyarország részéréről elérhető az Európai Unió célkitűzése: országunk 2050-re klímasemleges gazdasággal rendelkezhet. Állítása szerint a szakmai tervek elkészítését megkezdte a kormány, és az ehhez kapcsolódó pénzügyi igényüket, 50 200 milliárd forintot az Európai Uniónak múlt héten bejelentette.

Az LMP szerint a Fidesz eddigi ténykedése nem épp a klímabajnok képet erősítik. Elég csak a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia benyújtásának jelentős csúszására, a súlyosan környezetszennyező Paks 2 beruházásra, vagy a szigorúbb EU-s klímacélok konzekvens megvétózására gondolni.

A szavak ideje lejárt, ideje bizonyítani. Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese ezért sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányfőt, hogy hozzák nyilvánosságra azt a részletes szakmai programot, ami alapján benyújtották az 50 200 milliárd forintos pénzügyi igényüket az EU felé, és a miniszterelnök személyesen reagáljon az LMP által benyújtott klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó határozati javaslatra.

Nincs több idő, nincs B bolygó. A klímaváltozás elleni küzdelem, és a civilizációnk megmentése nem lehet ellenzékben.

2019-10-31T16:52:51+00:00 2019. 10. 31.|Klímaváltozás|