fbpx

Vágó Gábor: a klímaváltozás az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás

Vágó Gábor: a klímaváltozás az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás

A sivatagi viszonyok elkerülése érdekében, a legjobb választás, ha zöldeket küldünk az Európai Parlamentbe.

Az emberiség előtt álló legnagyobb kihívás a klímaváltozás, amelynek következményeit Magyarországon és a Kárpát-medencében leginkább a Homokhátság és a Duna-Tisza köze szenvedi el mondta Vágó Gábor.

Az LMP EP-listavezetője szerdai kiskunfélegyházi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az átlagos hőmérsékletnövekedés 0,9 Celsius-fok, ez az érték azonban a Kárpát-medencében 1,5 fok, a Homokhátságon és a Dél-Alföldön pedig 1,8 fok, ezért térségünk, szűkebb pátriárkánk sokkal nagyobb nyomás alatt van ebben a globális krízisben, mint bármelyik más terület a Kárpát-medencében.

Azonnali cselekvésre van szükség, ez az utolsó választás, amikor még érdemben dönthetnek az emberek, és szembe lehet szállni a klímaváltozással. Cselekvés hiányában ugyanis tíz év múlva félsivatagi klímaviszonyok alakulnak ki hazánkban.

Az LMP megalakulása óta fontosnak tartja a klímaváltozás témáját, és a jelenlegi kampányban most már látszik, hogy a többi ellenzéki párt is felébredt, de a beszélgetés helyett a cselekvésnek lenne itt az ideje.

Az Európai Parlamentben, a szerte Európában egyre inkább erősebb zöldekkel azon dolgoznak majd, hogy az energiatermelés, a tömegközlekedés fejlesztése, valamint a közös agrárpolitikai támogatások területén forradalmi változásokat legyenek képesek elérni.

2019-05-22T15:00:24+00:00 2019. 05. 22.|Klímaváltozás|