fbpx

Vágó: „Megálljt kell parancsolni annak, hogy nagyvállalatok csicskáztassanak tagállami kormányokat!”

Vágó: „Megálljt kell parancsolni annak, hogy nagyvállalatok csicskáztassanak tagállami kormányokat!”

Vágó Gábor a klímaváltozást tartja a 21. század legnagyobb kihívásának, az unió előtt álló legfontosabb kérdés pedig az, milyen választ erre a kihívásra. Az LMP azért is gyűjt aláírásokat, hogy Magyarország csatlakozzon az uniós klímatervhez – közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az LMP európai parlamenti (EP) listavezetője.

Vágó Gábor bírálta, hogy a magyar kormányzat és a kormánypárt nem írta alá az Európai Tanácsban elfogadott klímatervet. A Fidesz csupán a nagyvállalatok érdekeit szolgálja. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szavai bizonyítják ezt, aki korábban azt mondta: a kormány sosem fog olyasmit tenni, ami ártana a nagy autóipari cégeknek.

“Megálljt kell parancsolni annak, hogy nagyvállalatok csicskáztassanak tagállami kormányokat!” – hangoztatta Vágó Gábor. Azt ígérte, hogy az EP-ben kemény jelzést fognak adni: nem arról szól Európa és a világ, hogy a nagyvállalatok és a szupergazdagok negyedéves profitjait növeljék. Az emberek egészségét középpontba állító politikát sürgetett és klímabűnözőknek nevezte az ezzel ellentétesen működő vállalatokat.

2019-04-08T14:59:54+00:00 2019. 04. 08.|Klímaváltozás|