fbpx

Zöld üzenet Orbán Viktornak: a klímaválság nemzeti sorskérdés!

Zöld üzenet Orbán Viktornak: a klímaválság nemzeti sorskérdés!

Itt az ideje Orbán Viktor miniszterelnöknek is belátnia: nemzeti sorskérdés a klímaválság kezelése – mondta Kendernay János, az LMP társelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus Orbán Viktor magyar kormányfő és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének csütörtöki megbeszélését értékelve üdvözölte, hogy a klímaválság kezelése a bizottsági elnök programjának kiemelt pontja, és reményét fejezte ki, hogy a magyar kormányfő is belátja: az európai klímacélok elérése globális, európai és magyar nemzeti sorskérdés is.

Az LMP nem csak szavakban vár pragmatizmust a klímavédelem kérdésében Orbán Viktortól, hanem végre tettekben is. Ennek egyik üdvözlendő jele lenne, ha a kormánypártok engednék tárgyalni az Országgyűlésben az LMP klímavészhelyzetről szóló javaslatát.

Az LMP reméli, hogy Magyarország teljesíti a bizottság kérését, és két – egy női és egy férfi – biztosjelöltet nevez majd meg, akik megfelelő szakkompetenciával rendelkeznek, képesek a bizottság munkáját támogatni, Magyarországot hitelesen képviselni, és a klímaváltozás ügyét is fontosnak tartják.

A klímaváltozással a migrációs nyomás növekedni fog, ezért fontos, hogy az uniós intézmények és a kormányok képesek legyenek a klímaváltozásra stratégiai választ adni, és ne csak a fal- vagy kerítésépítéssel legyenek elfoglalva. A problémát a gyökerénél kell kezelni, ezért a migrációval nemcsak pragmatikusan, hanem stratégiailag és központilag kell foglalkozni.

2019-08-02T15:11:30+00:00 2019. 08. 02.|Klímaváltozás|