fbpx

A kiskunhalasi szennyezés felszámolása csak az első lépés!

Az LMP – Magyarország zöld pártja, üdvözli, hogy végre érdemi lépések történnek a kiskunhalasi szennyezés felszámolása ügyében. Egyben az LMP felhívja a kormány figyelmét arra, hogy mérgező bombák százai ketyegnek még országszerte. A zöld párt ezért a lakosság egészsége számára is veszélyt jelentő további szennyezett területek kármentesítését, a „szennyező fizet elv bevezetését”, és a hatósági rendszer megerősítését követeli.

 

Az LMP politikusai az elmúlt években számos súlyosan szennyezett területen jártak. Felemelték szavukat többek között a kiskunhalasi, a balassagyarmati, az óbudai, az Illatos utcai, a miskolci vagy épp a veszprémi vegyi anyag szennyezés felszámolása ügyében.

 

A mintegy ezer tonna kiskunhalasi veszélyes hulladék kezelése fontos lépés, a szétrohadó hordókból talajba szivárgó vegyi anyagok eddig is felmérhetetlen kárt okoztak. A zöld párt az illetékes minisztériumokhoz fordul: tudni szeretné, hogy a kármentesítés kiterjed-e a talajszennyezés kezelésére is. Szintén kérdezzük, hogy  milyen ütemben tervezi a kormány a többi szennyezett terület kármentesítését, valamint tervezi-e a jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula által bemutatott környezeti felelősségről szóló jogszabályi javaslat befogadását? 

 

Az LMP egyben köszönetet mond az ügyben vezető szerepet vállaló zöld civil szervezetek több éves kitartó és lelkiismeretes munkájáért.

 

Schmuck Erzsébet,

az LMP társelnöke

Kis-Szeniczey Kálmán,

az LMP Bács-Kiskun megyei elnöke

2020-06-11T08:54:33+00:00 2020. 06. 11.|Bács-Kiskun, Környezetvédelem|