fbpx

100 százalékos táppénzt a pedagógusoknak!

Alig kezdődött el az iskola, máris rengeteg helyen találtak koronavírussal fertőzött személyeket oktatási intézményekben. Elengedhetetlen az országos tesztelések számának növelése, kiváltképp ott, ahol koronavírus fertőzéssel diagnosztizálnak diákot vagy tanárt – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési képviselője.

A karantén, az otthonápolás – vagy a gyanús esetek azonnali hazaküldése sem helyi, sem országos szinten nem jelent megoldást az oktatási intézményekben, hiszen az átlagos magyar szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy akár hetekig otthon maradjanak táppénzen, vagy fizetés nélküli szabadságon a gyermekeik mellett. Éppen ezért az LMP el kívánja érni, hogy ilyen jellegű fertőzésveszély esetén 100 százalékosan teszteljék az iskolában dolgozókat és tanulókat egyaránt. Egy újabb hosszú távú, országos, mindenkit érintő kényszerű otthonmaradás nem lehet racionális lehetőség, arról nem is beszélve, hogy milyen súlyos következményei lennének ennek a magyar gazdaságra nézve.

A kormánynak kötelessége, hogy védelmet biztosítson azoknak a dolgoznak, akik intenzíven ki vannak téve a fertőzésveszélynek munkájuk végzése közben. Ilyenek például a pedagógusok. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével történt egyeztetés követően, az ő álláspontjukkal egyetértve, az LMP azt javasolja, hogy 100 százalékos táppénz járjon minden olyan pedagógusnak, aki koronavírus fertőzés miatt kénytelen munkájától távol maradni. Továbbá minden szülő kapjon otthontanítási támogatást, akinek a gyermekét hatósági karantén alá helyezik, vagy a vírushelyzet súlyosbodásának elkerülése érdekében otthoni tanulásra kényszerül, hiszen főként egy alsó tagozatos, kiskorú gyerek, ahogy az iskolában is, otthon is állandó felnőtt felügyeletet igényel.

2020-09-10T15:59:46+00:00 2020. 09. 10.|Koronavírus|