fbpx

A kormány vonja vissza a járvánnyal nem összefüggő törvényjavaslatait!

 

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a koronavírus-járvánnyal össze nem függő törvényjavaslatait, és minden erejével koncentráljon a védekezésre – mondta Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

A kabinet napokban benyújtott előterjesztései a közvagyon lenyúlására, haveri ügyek lezsírozására jók, nem pedig arra, hogy talpon maradjanak a bérből és fizetésből élők, a kis- és középvállalkozók.

Példaként említhetjük, hogy az alaptörvényt annak érdekében módosítaná a kormány, hogy a Fidesz-oligarchák alapítványokba menthessék az adóforintokat még sok-sok éven keresztül.

A kabinet ezt az időszakot arra is kihasználná, hogy az állami tulajdonban lévő védett területeket privatizálni lehessen, pedig minden erejét a járvány megfékezésére, az egészségügyi és szociális dolgozók megbecsülésére kellene koncentrálnia.

Kanász-Nagy Máté, az LMP másik társelnöke elmondta, továbbra is követeljük az álláskeresési járadék kilenc hónapra hosszabbítását, továbbá bértámogatást azoknak, akik ebben az időszakban veszítik el munkájukat.

Az LMP emellett szeretné elérni, hogy a 60 százalékos táppénz helyett kapják meg teljes fizetésüket a karanténba kerülő, illetve megbetegedő egészségügyi és szociális dolgozók.

2020-11-16T11:25:41+00:00 2020. 11. 16.|Koronavírus|