fbpx

Nagy szükség van a nyári táborokra

A nyári diáktáborok megtartása érdekében tett javaslatokat szerdai online sajtótájékoztatóján az LMP országos elnökségének titkára. A párt a többi közt az eddigieknél nagyobb támogatást vár a kormánytól.

Kanász-Nagy Máté rámutatott: sok gyerek már hónapok óta ki sem szabadulhatott otthonról, nekik egészségi, mentális szempontokból is szükségük lenne a táborokra. Azoknak azonban még az elindítása is veszélye került a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt.

A kialakult helyzetben a kabinet már nem húzhatja tovább az időt, mielőbbi döntést kell hoznia – tette hozzá, és azt javasolja: a kormány nyújtson támogatást a táborok díjának kifizetéséhez azon családok számára, ahol legalább egy szülő elvesztette a munkáját.

A zöld civil szervezetek támogatását is kéri az LMP – mondta Kanász-Nagy Máté, aki ismét javaslatot tett egy erdei iskola program elindítására.

Az Erzsébet-táborok kibővítését is szorgalmazta a politikus. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta: a kormánynak a kialakult helyzetben együtt kell működnie a pedagógus szakszervezetekkel valamint az iskolaigazgatókkal, hogy együtt találják meg a kellően rugalmas de biztonságos megoldást a táborok megtartására.

2020-05-13T16:27:27+00:00 2020. 05. 13.|Koronavírus|