fbpx

Pazarló, felesleges beruházások helyett valódi válságkezelést!

Pazarló, felesleges beruházások helyett valódi válságkezelést!

Schmuck Erzsébet vasárnapi online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az LMP fontosnak tartja, de nem elégségesnek a miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi lépéseket. A párt szerint drasztikusan át kell alakítani az idei költségvetést: a hazai gazdaság fejlődését szerintük nem szolgáló beruházások felfüggesztésével mintegy 600 milliárd forint csoportosítható át a védekezésre.

Ilyen a Paks II. beruházás és az ahhoz kapcsolódó Duna-hidat, a Budapest-Belgrád vasútvonalat, az új budapesti sportcsarnokot és a Liget Budapest projektet. A csaknem 600 milliárd forintos turizmusfejlesztési program most nem aktuális, az összeg fele szintén átcsoportosítható.

Ezen forrásokból kell segíteni a munkájukat elvesztőknek és azoknak, akiket alacsony jövedelmük miatt nehéz helyzetbe hoz a jelentős élelmiszerár-emelkedés. Ugyancsak segíteni kell a válság által sújtott egyéni vállalkozókat, a kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-k).

Az LMP javasolja a munkát terhelő adók elengedését és azt, hogy az állam vállalja át a nehéz helyzetbe került kkv-k bértömegének 60 százalékát a válság alatt.

Az önkormányzatok számára rendkívüli segélyalapot kell létrehozni a megnövekedett feladatok fedezésére, és erősíteni kell az idősek körüli szociális hálót. A hátrányos helyzetű gyermekek sem éhezhetnek, a legalapvetőbb szükségleteket mindenkinek biztosítani kell.

2020-03-22T18:25:55+00:00 2020. 03. 22.|Koronavírus|