fbpx

A HungaroControl hozzon létre alapot a repülőtéri zajterhelés károsultjainak

A HungaroControl hozzon létre alapot a repülőtéri zajterhelés károsultjainak

Az LMP elvárja, hogy az állami tulajdonú HungaroControl követelje vissza Orbán Viktor polgári körének alapítványa számára nyújtott 320 millió forintos támogatást, és annak felhasználásával hozzon létre pénzalapot a repülőtéri zajterhelés károsultjainak támogatására.

Demeter Márta, az ellenzéki párt társelnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a HungaroControl korábban 320 millió forintos támogatást nyújtott a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak a légiforgalmi irányítás népszerűsítésére, ám azt elmondása szerint fideszes rendezvényekre költötték, kormánypártiaknak biztosítva szereplési lehetőséget. A forrás felhasználása felveti a tiltott pártfinanszírozás kérdését.

A támogatásból jutott Lezsák Sándor Lakiteleki Népfőiskolája fővárosi tagozatának és Nemzeti Fórum Egyesületének állandó rendezvényeire, valamint Kövér László, Bayer Zsolt, Földi László szerepeltetésére.

Demeter Márta felidézte, hogy tavaly módosultak a ferihegyi reptér felszállási irányai, de ez nem hozott érdemi változást a zajtól eddig szenvedőknek, továbbra is sokakat zavar a zaj.

A kormány nem az emberek érdekét képviseli, hanem a kormányzati szereplők pártpolitikai érdekeit, valamint a reptér külföldi üzemeltetőinek profitérdekeit. A kormány seftel az emberek életével.

2019-01-15T14:01:21+00:00 2019. 01. 15.|Korrupció|