fbpx

A nemzet fővárosa nem visszanyeri régi fényét, hanem folyamatosan kopik

Gál József, az LMP fővárosi képviselője ma sajtótájékoztatón reagált arra a hírre, hogy Orbán Viktor bejelentette: a Fidesz a jövő évi főpolgármester-választáson Tarlós Istvánt indítja. Az LMP szerint Budapestnek azonnali vérfrissítésre van szüksége. A 2019-es választás arról fog szólni, hogy az idejétmúlt, régimódi városvezetést le tudja-e cserélni egy fiatalos és friss, modern városvezetés. Modern városra van szükségünk, nem az 1970-es évek konzerválására, egy modern és fiatalos városvezetésre, amely érti a mai a kor kihívásait, a mai kor igényeit és a városlakók érdekeit. Az LMP fővárosi képviselőjeként, Gál József 5 fő pontban foglalta össze, milyen fővárost képzelünk el:

KÖZLEKEDÉS

A belvárosban nem hatsávos autópályákat, hanem kerékpárutakat és sétálóutcákat kell építeni.

ZÖLDFELÜLET

Fakivágások és a liget beépítése helyett több zöld felületet kell telepíteni.

LAKHATÁS

A hajléktalanok vegzálása helyett biztonságos lakhatást kell mindenkinek biztosítani, és be kell indítani a valódi bérlakásprogramot. A magas albérletárak helyett pedig megfelelő családalapítási és pályakezdési feltételeket kell biztosítani a fiataloknak!

ÉLHETŐ VÁROS

Ebben a városban mindenkinek helye van, de a fejlődést csak azok szavatolják, akik a jövőnek élnek és nem a múltnak.

FEJLESZTÉS

Budapest nem a kormányközeli vállalkozók fejőstehene, nem Liget projektet, nem lovardát és nem olimpiát vagy más gigaberuházásokat akarunk látni, hanem olyan beruházásokat, amik a lakosság mindennapi életét teszik könnyebbé. A Budapesti Fejlesztési Tanács is ezért rossz és idejétmúlt, múlt századi megoldás. Ehelyett olyan jövőbemutató és modern megoldások szükségesek, mint a részvételi költségvetés, a rendszeres népszavazások a fontosabb beruházásokról, a társadalmi egyeztetések.

2018-10-10T16:15:57+00:00 2018. 10. 10.|Budapest, Lakhatás|