fbpx

A köztévé szerint a homoszexualitás gyógyítható betegség – az LMP a Médiahatósághoz fordul

A köztévé szerint a homoszexualitás gyógyítható betegség – az LMP a Médiahatósághoz fordul

A köztévé kulturális csatornáján sugárzott Ez itt a kérdés című műsorában a homoszexuálitásról, mint betegségről és annak gyógyításáról beszéltek, a Pride-on felvonulókat pedig erőszakos magamutogatóknak állították be. Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Médiahatósághoz fordul.

A műsorban olyan kijelentések hangoztak el, mint például: “a legkevésbé gondolunk viszont azokra, akik ebben az állapotban, betegségben, másságban kell, hogy éljenek nap, mint nap.”, továbbá, hogy: “ma Magyarországon ez a téma leginkább évente egyszer, a nyári Pride felvonuláson kerül éles szócsaták középpontjába. Tény: az erőszakos magamutogatók ártanak leginkább annak”. A műsorban arról sem feledkeznek meg, hogy kifejtsék: “kevesen tudják, hogy a világ legkülönbözőbb részein élnek olyan orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, akik igenis komoly kutató- és tudományos munka eredményeként képesek homoszexuálisként élt embereket kiemelni ebből az állapotból, betegségből, másságból.”

Az LMP szerint a műsorban sértik a homoszexuális embertársaink méltóságát azok az állítások, amelyek személyiségtorzulásként, erőszakos viselkedésként, gyógyítható betegségként állítják be a homoszexualitást. Ezt a tényt tovább súlyosbítja, hogy a köztévé ettől eltérő véleménynek sem akkor, sem máskor nem adott teret. Ezért Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, mert álláspontja szerint a műsor megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény emberi méltóság védelméről szóló rendelkezéseit.

2019-01-18T11:48:20+00:00 2019. 01. 18.|LMP, Sajtóközlemények|