fbpx

Illegális bevándorlás – a kormányoldal csak propagandacélokra használja a problémát

Illegális bevándorlás – a kormányoldal csak propagandacélokra használja a problémát

Szembesíteni kívánja az LMP a kormánypártokat azzal, hogy a migrációs krízist eddig csak propagandacélokra használták, a probléma megoldásáért azonban semmit sem tesznek – mondta az ellenzéki párt társelnöke hétfőn Budapesten.

Keresztes László Lóránt elnöktársával, Demeter Mártával közös sajtótájékoztatóján mutatta be az LMP országgyűlési határozati javaslatát az illegális migráció elleni küzdelemről és annak kezeléséről, amelynek tárgysorozatba vételéről a héten dönt a Ház.
Közölte: az LMP globális kihívásnak és sorskérdésnek tartja a migrációs krízist, amelynek kezelését szerintük az okok feltárásával kell kezdeni, ezt a munkát azonban sem az unió, sem a nemzetállamok nem végezték el, csupán a “tüneti kezelésig” jutottak.
Megerősítette pártja álláspontját, miszerint a bevándorláspolitikát és a határvédelmet nemzeti hatáskörben kell tartani.

Demeter Márta szerint a magyar kormány alkalmatlan arra, hogy garantálni tudja a magyar emberek biztonságát, a migráció kezeléséből kihúzza magát, “kívülről zsűrizi” az európai politikát, miközben csupán a Néppárton belüli pozícióharcokkal foglalkozik.
A politikus a többi között egy balkáni előrejelző rendszer kialakítását sürgette. Rámutatott arra is: a honvédelmi és rendészeti bizottságban hetek óta nem kap választ a migrációs folyamat változásait firtató kérdésére. “Miért a Habony-Rogán bulvársajtóból kell értesülni arról, hányan tartanak Magyarország felé?” – tette fel a kérdést.

 

2018-10-30T13:38:10+00:00 2018. 10. 30.|Migráció|