fbpx

A kormány tárgyaljon Nagy-Britanniával az ott élő magyarok érdekében!

A kormány tárgyaljon Nagy-Britanniával az ott élő magyarok érdekében!

Egyre inkább közeleg a Brexit időpontja, és még mindig nem tudjuk, hogy lesz-e az EU és Nagy-Britannia között valamiféle kereskedelmi, gazdasági, pénzügyi megállapodás. Ez pedig nagyban érinti Magyarországot is.

Egyrészt a kereskedelmi-gazdasági kapcsolatainkat, másrészről pedig több százezer magyar munkavállalót és magyar diákot. Ungár Péter országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy úgy tűnik a magyar kormány semmilyen erőfeszítést nem mutat a Brexittel kapcsolatban. Amikor erről a külügyminisztérium államtitkárát kérdezte a Parlamentben, az államtitkár csak azt tudta válaszolni, hogy Nagy-Britannia és Magyarország között nagyon jók a politikai és biztonságpolitikai kapcsolatok, és egyébként Szijjártó Péter sok miniszterrel találkozik. Ez a sajtóközlemény-sablon is válasz jelzi: a magyar kormány tehát semmilyen konkrét lépést nem foganatosított eddig. Pedig hangsúlyozzuk: itt több százezer magyar dolgozó, magyar diák, magyar család megélhetéséről, szociális biztonságáról, jövőjéről van szó.

Ungár Péter parlamenti felszólalása:

 

Miután Ungár Péter kérdéseire nem kapott választ, az Országgyűlés elé terjeszt egy országgyűlési határozati javaslatot, amelyben felkérjük a kormányt egy világos, egyértelmű stratégia megalkotására a Brexittel és a magyar munkavállalókkal kapcsolatban. Álláspontunk szerint az Országgyűlésnek is kiemelten kell foglalkozni ezzel a  kérdéssel, ezért egy Brexit albizottság létrehozását is kezdeményezni fogjuk, hiszen a kint élő magyar honfitársainknak tudniuk kell: senkit nem hagyunk az út szélén. Senkinek a kezét nem engedjük el. A világpolitikai és európai politikai és gazdasági játszmák nem eredményezhetik, hogy több százezer magyar honfitársunk járjon rosszul.

2018-09-26T16:03:26+00:00 2018. 09. 26.|Munka|