fbpx

Az LMP nem engedi át a parlamenti politizálást a Fidesznek

Az LMP nem engedi át a parlamenti politizálást a Fidesznek

Az LMP nem hajlandó lemondani a parlamenti politizálásról és nem engedi át az Országgyűlés terepét a Fidesznek a február 18-án kezdődő tavaszi ülésszakban sem – jelentette ki az ellenzéki párt társelnök-frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón, Pécsen, az LMP képviselőcsoportjának Mánfára kihelyezett kétnapos ülése előtt.

Keresztes László Lóránt a munka törvénykönyvének decemberi módosítása során kialakult eseményekre utalva azt mondta: megváltozott a parlamenti politizálás feltételrendszere. Abban egyetért Kövér László házelnökkel, hogy sérült az Országgyűlés tekintélye, de – fogalmazott – ez nem az ellenzék hibája.

Nem Kövér László szava dönt arról, hogy mi történik az Országház falain belül, sorozatossá váltak a házszabály-sértések. A december 6-ai üléssel összefüggésben 38 ellenzéki képviselő, köztük mind a hat LMP-s kapott komoly pénzbüntetést. Bejelentette, indítványozni fogják a házelnöknél, hogy hozzon létre egy szolidaritási alapot és a büntetésekből befolyt összegekből rászoruló családokat támogassanak.

Hozzátette, még ilyen körülmények között is sikerült bebizonyítani, hogy az Országgyűlésben ellenzéki munkával lehet konkrét eredményeket elérni. Példaként említette, hogy sikerült elérni a téli rezsicsökkentés kikényszerítését, az otthonápolási díj megemelését, a rendőri túlórák kifizetését, valamint a letelepedési kötvények leállítását.

A Baranya megyébe kihelyezett frakcióülésről Keresztes László Lóránt közölte: a dél-dunántúli mellett másik három magyar régió is az Európai Unió húsz legszegényebb térsége között van. Orbán Viktor politikájának eredménye a vidék elsorvadása – mondta, hozzátéve, hogy már a regionális központokat is elérte az elvándorlás. Pécsről tíz év alatt 13 ezer ember volt kénytelen elmenni a miniszterelnök politikájának köszönhetően – jelentette ki Keresztes László Lóránt.

Úgy véli, az aprófalvak és kistelepülések elvesztették a jövőképüket. A vidéki térségek helyzete tovább romlott, ezért fontos feladat az LMP frakciója számára, hogy ezeket a problémákat megjelenítse az Országgyűlésben – hangoztatta.

akciótársa, Hohn Krisztina, az Új Kezdet alelnöke, Mánfa korábbi független polgármestere arról beszélt, hogy Baranya megye nincs rajta Orbán Viktor térképén, nem látni a fejlődést a megyében. Pécs a fideszes városvezetés ellenére is adósságban úszik – mondta, majd a kis- és zsáktelepülések problémáit sorolta – kitérve az utak állapotára, a buszközlekedés hiányosságaira és az ott élők munkavállalási esélyeinek csökkenésére.

2019-02-07T13:15:33+00:00 2019. 02. 07.|Nyilatkozatok|