fbpx

Az LMP támogatásáról biztosította a tüntető pedagógusokat

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára szombat délutáni sajtótájékoztatóján arról beszélt, az LMP szolidáris a tanárokkal, akik utcára vonultak, hogy így követeljenek egy szabadabb oktatási rendszert és magasabb béreket.

Az LMP szerint jogos a pedagógusok elégedetlensége, hiszen továbbra is számos égető probléma van az oktatás háza táján. A politikus ezek közül kiemelte a tanárok rossz munkakörülményeit, a pedagógusok és a diákok óriási leterheltségét, az alacsony bérszínvonalat, valamint a szakoktatók közalkalmazotti státuszának elvonását is.

A zöld párt szerint azonnali lépésekre van szükség az oktatás helyzetének javítása érdekében: csökkenteni kell a kötelező óraszámokat, egy új Nemzeti alaptanterv megalkotására is szükség lenne, valamint azonnal vissza kellene vonni azt a döntést, amely kiemeli a közalkalmazottak közül a szakoktatás területén dolgozó pedagógusokat. Az LMP azt is követeli a kormánytól, hogy a pedagógusok bérét a bérminimumhoz arányosan növeljék és ne a kormányzat kénye-kedve szerint változtassák, hogy így biztosítsák azt, hogy évről évre emelkedjen a tanárok fizetése.

Kanász-Nagy arról is beszélt, általánosságban is egy szabadabb oktatási rendszerre van szükség, ennek alapja lehet az is, hogy visszaadják a településeknek az iskoláikat. Az LMP zöld pártként fontosnak tartja ugyanis, hogy az oktatási rendszer lehetőséget biztosítson a társadalmi felemelkedésre, amely a Fidesz-KDNP iskolafenntartó rendszerének köszönhetően most nem tud megvalósulni.

Az LMP politikusa azzal zárta gondolatait, hogy a párt pénteken öt népszavazási kérdést már leadott a Nemzeti Választási Irodához, de folyamatosan nyújtanak be újabb ügyekben, ezek között lesz olyan, amely az oktatási rendszert fogja érinteni.

A sajtótájékoztatót itt lehet teljes egészében megtekinteni:

Az LMP támogatja a pedagógustüntetést ? Kanász-Nagy Máté sajtótájékoztatója élőben a Facebookon

Közzétette: LMP – Lehet Más a Politika – 2019. november 30., szombat

2019-11-30T16:54:46+00:00 2019. 11. 30.|Oktatás|