fbpx

Megbecsülést a tanároknak, megbecsülést az oktatásnak!

Megbecsülést a tanároknak, megbecsülést az oktatásnak!

A kormány feléli a jövőt, amit az is mutat, hogy a következő évi költségvetés két nagy vesztese a környezetvédelem és az oktatás.

Az LMP szerint forrás- és pedagógushiány nehezíti az őszi tanévkezdést – mondta Pitz Dániel, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdán Budapesten. Hamarosan kezdődik az új tanév az iskolákban, de sajnálatos módon az oktatás helyzete nem javult, sőt, még rosszabb lett. A kabinet nem tanult az elmúlt 9 év oktatási problémáiból.

Nagyon sok intézmény kezdi meg tanárhiánnyal a tanévet, aminek hátterében az áll, hogy a pedagógusoktól elvették a szakmai autonómiát, a bérük pedig továbbra is rendkívül alacsony. Valódi béremelés ugyanis nem történt, ezért a pedagógus életpálya nem lehet vonzó senki számára. Vissza kell adni a tanárok szakmai autonómiáját és megfelelő béreket kell fizetni nekik. Óriási bűne a kormánynak, hogy a Nemzeti Alaptanterv kialakításánál kihagyták a szakmai szervezeteket.

Ismételten tiltakozásukat fejezzük ki a tankönyvpiac államosítása ellen. Az LMP szeretné, ha a tanárok újra szabadon választhatnának a jelenleginél jobb minőségű tankönyvek közül.

2019-08-22T09:01:34+00:00 2019. 08. 22.|Oktatás|