fbpx

Megszorítások a felsőoktatásban

Megszorítások a felsőoktatásban

Múlt héten jelentek meg a hírek arról, hogy az ország legnagyobb egyetemén, az ELTE-n komoly gondok és megszorítások vannak érvényben. Az egyetem három karát is komoly pénzügyi megszorításoknak vetik alá. Mindeközben a kormány ún. “Corvinus-modellről”, illetve ELTE Zrt.-től beszél: tehát a felsőoktatás magánosításáról és ezáltal a tandíj bevezetéséről.

Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövő elnöke sajtótájékoztatóján az ELTE épülete előtt beszélt arról, hogy elfogadhatatlan, hogy az állam tudatosan építi le a felsőoktatást. Korábban pont azért nevezték ki kancellárokat, hogy a megfelelő működésért feleljenek (ezáltal durván sértve a felsőoktatási intézmények autonómiáját). Mára a kancellária rendszer pedig odáig jutott, hogy – ahogy Pitz Dániel fogalmazott – annak is örülni kell, ha festékpatront tud vásárolni az egyetem a fénymásológépbe.

Az LMP ifjúsági szervezetének vezetője ezzel kapcsolatban is hangsúlyozta: folytatjuk a ‘Stop tandíj’ aláírásgyűjtést, mert nem fogjuk hagyni, hogy az Orbán-kormány elvegye a tanulás lehetőségét, a jövőnket: A petíciót az alábbi linken lehet aláírni: https://lehetmasajovo.hu/stoptandij/

2018-11-05T12:11:45+00:00 2018. 11. 03.|Oktatás|