fbpx

Nem lesz mobilgát a Rómain – Interjú Strenner Imrével

Nem lesz mobilgát a Rómain – Interjú Strenner Imrével

Strenner Imre szerint azért nyert az ellenzék Óbudán, mert hiteles és kidolgozott programot alkottak. Október 13-án ő is önkormányzati képviselői mandátumhoz jutott az emberek bizalmából. Az LMP-s képviselővel beszélgettünk.

Mit jelent önnek Óbuda?

Leginkább az otthon melegét. Azt a típusú megnyugvást, amit akkor érez az ember, amikor hazatér. Ismerős arcokat, jól bevált helyeket, a Hármashatár-hegy vonulatait, a Római-partot, a parkokat és az Óváros tereit. A cukrászdát – ahol a gyerekek szülinapi tortája készül, az étkezdét – ahol ismerősként üdvözölnek, a piacot – ahonnan a karácsonyi kacsamell jön, a Kobuci kertet – ahol mindig jók a programok.

Miben más ez a kerület, mint a többi?

Ami igazán egyedivé teszi, az a természettel és a kultúrával való sokrétű viszonya. A már említett Római-part az utolsó természetes kapcsolata a városnak a Dunával, felbecsülhetetlen érték. Ahogyan a római kor lenyomatai is meghatározóak a kerület arculatára nézve. Emellett a hagyományos óbudai programok – az Óbudai Nyár, az Óbudai Advent – sok embert idevonz a szomszédos kerületekből is.

Eddigi ciklusokból mit tart a legfontosabb eredményeinek?

Egyértelműen azt, hogy mi is – a helyi LMP szervezettel – hozzájárulhattunk a mobilgát megakadályozásához, valamint folyamatosan napirenden tartottuk és tartjuk, a Gázgyár fertőzött talajának rendezésre váró kérdését.

Az ellenzéki győzelem elhozta a cselekvés lehetőségét, milyennek látja az új testület összetételét?

A kerületi ellenzéki összefogásban résztvevő felekkel a kampányt jóval megelőzve dolgoztuk ki a kerületi programunkat, így volt alkalmunk “összecsiszolódni”. Elmondhatom, hogy – bár sokféle pártból jövünk – képviselőtársaimmal az eddigi munka nagyon gördülékeny, konstruktív, igazi csapatmunka. Mi elsősorban az itt élő emberek érdekében dolgozunk és azon leszünk, hogy helyi ügyeinket az országos politikától a lehető legtávolabb tartsuk.

Mik a legfőbb tervei, amit el szeretne érni a következő öt év alatt?

Természetesen elsősorban a kampányban tett ígéreteim megvalósításán fogok dolgozni, valamint azon, hogy legalább az itt élőknek saját tapasztalatuk legyen arról, hogy milyen egy VALÓDI képviseleti demokrácia.

2019-12-12T12:54:25+00:00 2019. 12. 12.|Önkormányzati képviselők|