fbpx

Zöld és solymári – Interjú Nagy Lászlóval

Zöld és solymári

Solymár lakosai hagyományosan zöldek, most Nagy László képviselő ezeket az értékeket szeretné visszaadni a helyieknek.

Október 13-án képviselői mandátumot szerzett Solymáron.

Solymáron a – Pest 02. OEVK. területén, valamennyi ellenzéki párt részvételével alakított – Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület képviselő-jelöljeként indultam a választáson. önkormányzati képviselői választás során, melyet mintaként használva hoztuk létre 2019 tavaszán az OEVK területén az Egyesületet. Solymáron volt polgármester-jelöltünk és minden körzetben indítottunk képviselő-jelölteket “Zöldsolymár” programmal, ami a falu történetében példa nélküli.

Hogy várták az eredményt, hogy ünnepeltek?

Az eredményvárót a falu központjában bérelt rendezvényteremben szerveztük, meghívtuk a kampányban résztvevőket, a program szimpatizánsait, de ott voltak a jelöltek és a szavazatszámlálók is, közel százan, ami a kampány során, az ellenzék oldalán tapasztalt fantasztikus lakossági, civil aktivitást mutatta.

Képviselői munkája során milyen ügyeket kíván majd vinni a testületben? Mit gondol, a Fideszes többségű testület ellenére tud majd sikereket elérni?

A körzetem képviselőjeként településrészi önkormányzat létrehozását ígértem a Solymár-Kerekhegyi lakosoknak, a pénzügyi bizottság tagjaként a részvételi költségvetés kialakítását tartjuk solymáron követendő célnak, a környezetvédelmi bizottság – mely most alakult – tagjaként a klíma cselekvési program elindítását, valamint a “Budapest és Zöld gyűrűje települések” összefogását tűztük célul. A 7-4 arányban Fidesz többségű testületben józan és tisztességes keresztény, konzervatív helyi politikusok vannak, akikkel együttműködésünk kialakulóban van, a helyi ügyekben egyetértésre törekszünk mindkét részről.

Hogyan lesz zöld Solymár?

Solymár polgárai hagyományosan “zöldek”, csak “elfelejtették” a politikai kampányok sajnálatos eredményeként. Egyesületünk kampánya visszaadta a helyieknek ezt a hagyományát, a “betelepülők” pedig hozzák a XXI. századi elvárásokat és aktivitásukat. Vállalkozói kezdeményezésként már csomagolás mentes üzlet nyílt a faluban, novemberben faültetést kezdeményeztek a lakosok, mely az önkormányzat és a falut üzemeltető cég közreműködésével megvalósult. Közlekedési kampány indult – felnőttek és gyermekek körében – a közlekedési szabályok betartására, az együttélés követelményeinek tudatosítására. Solymár a rendkívül fontos lakossági aktivitás mellett attól lesz igazán zöld, ha  -csatlakozva Budapest és zöld gyűrűje települések programhoz  – a környező településekkel együttműködve, összehangolt cselekvéssel és érdekérvényesítéssel tudja a település fenntartható fejlődésének, egyidejűleg a klíma-, a környezet- és a természet védelmének követelményeit érvényesíteni a falu életében.

2019-11-29T15:41:34+00:00 2019. 11. 29.|Önkormányzati képviselők|