fbpx

Az LMP fejlesztené a közösségi közlekedést Debrecenben, támogatná a helyi vállalkozásokat és közösségi programokat indítana

Az LMP fejlesztené a közösségi közlekedést Debrecenben, támogatná a helyi vállalkozásokat és közösségi programokat indítana

Szerdai közös sajtótájékoztatójukon az LMP frakciójának vezetői és önkormányzati képviselőjelöltjei hitet tettek az élhető Debrecen programja mellett.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője szerint az egyik legfontosabb kérdés, hogy a leendő városvezetés mennyire tudja fejleszteni a közösségi közlekedést. Béremelésre van szükség, hogy a sofőrök ne hagyják el a szakmát és az országot. Országszerte problémát jelent az is, hogy a nagyvárosokban az önkormányzatok nem tudják kigazdálkodni a tulajdonukban lévő tömegközlekedés finanszírozását. Ezért olyan városvezetést kell választani, akik szembe mernek szállni a kormány akaratával.

Jármi Péter, a Momentum-Jobbik-LMP önkormányzati képviselőjelöltje a hulladékgazdálkodás megújítására helyezné a hangsúlyt. Az LMP kiterjesztené a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét a bevásárlóközpontokra és vendéglátóhelyekre, majd olyan helyi üzemet hozna létre, ahol ezen hulladékokból újrahasznosítás után el lehetne látni a gyárakat alapanyaggal.

Jakab Fruzsina, a Momentum-Jobbik-LMP 20-as választókörzetének képviselőjelöltje a komposztálás és a közösségi kertek hasznosságára hívta fel a figyelmet. Sokat segítené a környezetvédelem ügyét, ha a lakótelepeken is lenne lehetőség komposztálásra, a közösségi kertek pedig helyi terményekkel látnák el az ott élőket.

Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint a várhatóan bekövetkező válságot megelőzvén az Európai Unió és Magyarország előtt álló kihívásokra megfelelő válasz a helyi kis és középvállalkozások megerősítése.

2019-09-26T10:18:57+00:00 2019. 09. 25.|Önkormányzati választások|