fbpx

A közös ellenzéki polgármesterjelölt személye garancia, hogy Győr zöld és tiszta város legyen

A közös ellenzéki polgármesterjelölt személye garancia, hogy Győr zöld és tiszta város legyen

Magyarországnak progresszív és zöld változásra van szüksége, amely reményei szerint legkésőbb 2022-ben, a legközelebbi országgyűlési választáson be tud következni, azonban a jövő vasárnapi időközi polgármester-választás miatt Győrnek erre hamarabb van lehetősége.

Kendernay János elmondta, hogy az MSZP győri szervezetének elnöke meglátása szerint együtt tud majd élni és dolgozni a fideszes többségű közgyűléssel. Pollreisz Balázs személye a legjobb biztosíték arra, hogy Győr tiszta és zöld város legyen – hangoztatta az LMP társelnöke szombaton sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

Hanák Gábor, a párt országos elnökségének tagja is azt hangoztatta, hogy Pollreisz Balázst az LMP azért támogatja, mert látják benne az elköteleződést és a potenciált is, hogy elindítsa azokat a folyamatokat, amelyek révén Győr élhetőbb és tisztább lehet.

A megyeszékhelyen két nagy probléma van, az egyik a légszennyezettség kérdése, a másik a tömegközlekedésé. Épp Győr volt a kiváltó városa annak az LMP-s népszavazási kezdeményezésnek, amelynek lényege, hogy az önkormányzatok csak elektromos buszokat szerezhetnének be.

Pollreisz Balázs arról beszélt, hogy a tiszta közélet kialakítása után a tiszta város, tiszta jövő mottójú programjának legfontosabb elemét szeretné megvalósítani, amely a klímavészhelyzet bejelentése. A légszennyezettség kérdéséről azt mondta, hogy a meglévő két légszennyezettségmérő-állomás mellé további négy állandót telepítene, majd a kinyert adatokból olyan stratégiát dolgoznának ki, amellyel jelentősen csökkenthető a légszennyezettség mértéke.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) november 8-ával korrupciós, szex és drogbotrányai miatt lemondott tisztéről. Pollreisz Balázst az MSZP mellett a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik támogatja.

2020-01-19T12:14:13+00:00 2020. 01. 19.|Önkormányzati választások|