fbpx
Országos elnökség 2020-02-22T10:09:08+00:00

Országos elnökség

A Lehet Más a Politika vezetését a 9 tagú elnökség látja el.

facebook | instagram | email

Az elnökség tagjai:

Schmuck Erzsébet társelnök

Nagykátán születtem, közgazdasági diplomám megszerzése után pályám korai szakaszán kezdtem el környezet- és természetvédelemmel foglalkozni. Segédkeztem a hazai zöld civil társadalom létrehozásában, alapító tagja voltam a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ), melynek 2002-ig az elnökeként dolgoztam. A 90-es évek elején kapcsolódtam be a hazai és nemzetközi környezetpolitikai és a fenntarthatósággal foglalkozó globális szakmai és együttműködési folyamatokba. 2004 és 2008 között a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke lettem. 2008 augusztusában az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsának a létrehozásán dolgoztam, melynek titkára lettem 2010-ig. 2011-től részben civil ügyekkel, részben zöld politikával foglalkoztam. 2011 augusztusától 2014 tavaszáig Róna Péterrel közösen láttuk el az Ökopolisz Alapítvány társelnöki feladatait. 2014-től az LMP országgyűlési képviselője vagyok. Jelenleg az LMP javaslatára az Országgyűlés Fenntartható fejlődés Bizottságának az elnöki posztját látom el.

facebook | instagramemail

facebook |  email

Kendernay János
társelnök

Nemzetközi kapcsolatokkal, diplomáciával és európai együttműködéssel foglalkozom lassan három évtizede. Egy olyan generáció tagja vagyok, akik számára a rendszerváltozás egy szabad és független országot és a büszke polgári lét ígéretét jelentette: visszakapcsolódást azokhoz az együttműködési keretekhez, amelyekhez hazánk korábban szervesen tartozott. Az LMP Külügyi Kabinet vezetőjeként, illetve az Európa Műhely vezetőjeként azért dolgozom, hogy Magyarországon helyreállhasson a nemzeti konszenzus nemzetközi kapcsolatainkban. Célom, hogy sok elvándorolt magyar honfitársunk visszataláljon Magyarországra. Velük közösen építhetünk egy modern, igazságos, egészséges, innováción és kreatívitáson alapuló országot. 2018 májusától az LMP Országos Elnökségének tagja, 2019-től pedig az LMP férfi társelnöke vagyok.

facebook |  email

Kanász-Nagy Máté
titkár

1986-ban születtem Budapesten, az ELTE-n végeztem szociálpolitikusként 2010-ben. Különböző szakmai projektek mellett 2011-től az LMP frakciónál dolgoztam tanácsadóként. 2015-től ifjúsági szakszóvivő, 2017-től szóvivő vagyok, 2018 májusában pedig az Országos Elnökség titkárává választott a párt kongresszusa. Már a szociálpolitika szakot is azért választottam, mert felháborítottak a társadalmi igazságtalanságok. Ezen akarok változtatni, nemcsak a háttérből, hanem a frontvonalból is. 2010 óta vagyok aktív párttag, több választáson is indultam jelöltként lakóhelyemen, Újpesten. Alapítója voltam az ifjúsági szervezetnek, dolgozom a párt szakpolitikai műhelyében és oktatáspolitikai kabinetjében. Tagja vagyok LMP-s delegáltként az újpesti önkormányzat Népjóléti bizottságának.

facebook | email

Fábián Krisztina

 

 

 

 

facebook | email

Hanák Gábor

Budapesten születtem 1986-ban, de gyerekkorom egy jelentős részét Németországban töltöttem, így kétnyelvű nevelésben részesültem. Egy informatikai cég folyamatmenedzsereként dolgozom, valamint egy labdarúgóklubnál voltam tolmács és sajtómunkatárs. Tizenöt éve vagyok aktív a magyar nyelvű Wikipédia közösségében, 2008 és 2012 között a Wikimédia Magyarország Egyesület elnökségében is részt vettem. Az LMP-nek 2011 óta vagyok tagja, több ciklusban voltam a zuglói területi szervezet elnöksége, valamint az Országos Politikai Tanács elnökségének tagja. Emellett a párt Európa-műhelyének vezetésével is megbíztak. A párt kongresszusa 2019 júliusában az Országos Elnökség tagjává választott.

 

facebook | email

Németh Ákos

37 éves vagyok, Szombathelyen születtem, és itt élek a mai napig. Műszaki számítástechnikai technikusként végeztem, és több mint 11 éve dolgozom szerviztechnikusként. Az LMP Vas megyei területi szervezetének elnöke és a párt országos elnökségének tagja vagyok. Magyarország megújításához elengedhetetlen, hogy megfékezzük a rendszerszintű korrupciót, és egy olyan átláthatóan működő államot építsünk fel, ahol minden adóforint jó helyre kerül. Egyértelmű, hogy lenne pénz béremelésre, a haldokló egészségügy felélesztésére és a romokban heverő oktatás újjáépítésére, de a változásról nem elég beszélni: minden tettre kész embernek aktív szerepet kell vállalnia. Főszervezője voltam a rendszerváltás óta legnagyobb szombathelyi tüntetésnek: a netadó ellen vonultunk utcára. Ezen felül szervezője és résztvevője voltam számos további közéleti beszélgetésnek és lakossági fórumnak. Hiszem, hogy olyan rendszert kell felépítenünk, ahol a képviselőség szolgálat és nem kiváltság.

facebook | instagram | email

 Pitz Dániel

1991-ben születtem, gyermekkoromat Solymáron töltöttem. 19 évesen nyílt első önálló kiállításom, melyben az 1956-ról összegyűjtött sajtótermékeket, dokumentumokat és fényképeket mutatta be. Tanulmányaimat Budapesten, a Szent Margit Gimnáziumban, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának nemzetközi igazgatás szakán folytattam. Emellett több civil szervezetnél tevékenykedtem elsősorban német nemzetiségi hagyományőrzés terén. 2016 óta vagyok a Lehet Más a Politika tagja. A 2018-as országgyűlési választásokon az LMP képviselőjelöltje voltam a Budapest 18. számú választókörzetben (XI. és XXII. kerületek). 2018. júliusában az LMP ifjúsági szervezetének elnökévé választottak, mandátumom 2022 nyaráig él.

facebook | email

Szabóné Szendefy Mária

1974-ben születtem Budapesten. Szüleim már akkor úgy érezték, hogy a városi zaj és tömeg nem igazán jó közeg a családi élethez, ezért hamarosan a Somogy megyei Szennára költöztünk. Akkor és ott az ökopolitika még ismeretlen fogalom volt, de utólag elmondhatom, hogy egy olyan természetközeli, közösségi közegben nőttem fel, amely méltón reprezentálja azt a fajta életet, amire ez a politika irányzat törekszik. A kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségiztem 1992-ben, majd a GATE gyöngyösi főiskolájára jártam, ahol gazdasági mérnöki diplomát szereztem 1996-ban. 2001-ben lehetőségem nyílt 4 évet élni Rotterdamban, sok szempontból meghatározó tapasztalat volt. Külföldről többek között azért tértünk haza, mert jobban részt kívántam venni a magyar társadalom formálásában, a közösségi életben. 2017-ben  egy felhívásra csatlakoztam az LMP-hez, amely megalakulása óta a legszimpatikusabb párt számomra. Somogy megyei elnökségi tag vagyok, több mint egy évig az LMP Országos Politikai tanácsának és Etikai Bizottságának is tagja voltam. Az Országos Elnökség tagjaként, szeretném elősegíteni, hogy az LMP hitelesen és erőteljesen képviselje alapértékeit : a fenntarthatóságot, a társadalmi igazságosságot és a politikai döntéshozatalban való aktív részvételt.