fbpx

Béremelés helyett Gulyás Gergely megsértette az orvosokat és az otthonápolókat

Béremelés helyett Gulyás Gergely megsértette az orvosokat és az otthonápolókat

Ungár Péter pénteki sajtótájékoztatóján bírálta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését. Gulyás Gergely ugyanis a visszaélésekkel indokolta azt, hogy a kormány csupán a gyermeküket nevelők otthonápolási díját növelte, a más rokont ápolókét nem. Amikor a miniszter visszaéléseket emleget, megvádolja azokat az orvosokat és szakértői bizottságokat is, akik a díjhoz kellő státuszt megállapítják.

A Fidesz kilenc éve irányítja a szociális kormányzatot, így a kormánypárt felelőssége, ha nem tudta kiszűrni a visszaéléseket. Az LMP véleménye szerint Gulyás Gergely kijelentése minden bizonnyal megalapozatlan, nem csoda, hogy a miniszter még nem felelt a kérdésére azzal kapcsolatban, hány visszaélésről tud a kormányzat.

Az LMP országgyűlési képviselője az otthonápolási díj 100 ezer forintra emelését követeli, majd a minimálbér szintjére emelését azok esetében is, akik nem a gyermeküket, hanem más rokonukat gondozzák. Aki nem gyermekét ápolja, az jelenleg mindössze 38 ezer vagy 58 ezer forintra jogosult.

2019-07-05T13:21:24+00:00 2019. 07. 05.|Otthonápolás|