fbpx

Minden érintett otthonápolási díját meg kell emelni!

Minden érintett otthonápolási díját meg kell emelni!

Az LMP szerint minden érintett számára meg kell emelni az otthonápolási díj összegét, nemcsak azokét, akik gyermeküket gondozzák, hanem azokét is, akik más hozzátartozójukat, például a szülőjüket.

Ungár Péter országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: civilek és ellenzékiek kezdeményezésére a kormány bruttó 100 ezer forintra emelte a juttatást, de csak azok esetében, akik gyermeket ápolnak. Az 50-60 ezer érintett családból 20 ezerben szorul ápolásra gyermek.

Jogszabályváltoztatást kezdeményez azért, hogy minden érintettnek járjon az emelt összeg, mert, mint fogalmazott, Magyarországon ma gondoskodási válság van, az idősotthonokban hosszú várólistákkal kell szembenézni, az ápolást végző rokon pedig nehezen talál munkát.

Ez mindösszesen 20 milliárd forintos kiadással járna, ami költségvetési szempontból elhanyagolható összeg, és jó ügyet szolgál. Sokkal jobbat, mint mikor a 2018-as országgyűlési választások környékén ugyanennyit fizettek különböző minisztériumokban jutalomként.

2019-02-07T15:21:23+00:00 2019. 02. 07.|Otthonápolás|