Állítsa le a kormány a Paks2 beruházást!

Állítsa le a kormány a Paks2 beruházást!

Pécsett tartott villámcsődületet az LMP annak érdekében, hogy a kormány végre leállítsa az évszázad legrosszabb üzletének bizonyuló Paks2 beruházást. A Színház téren rendezett tiltakozás keretében az LMP maszkot viselő és vegyvédelmi ruhába öltözött szimpatizánsa egyebek mellett Stop atom, stop urán, illetve A jövő zöld feliratú molinókat feszített ki.

Demeter Márta szerint Paks2 több hónapos csúszásban van, és amennyiben a kormány nem mondja fel most a szerződést és nem állítja le azonnal a beruházást, akkor nemcsak a biztonsági kockázatokat növeli, hanem lényegében segíti Vlagyimir Putyin orosz elnök befolyásszerzési törekvéseit.

A beruházás költségeiből a magyar emberek otthonainak korszerűsítésére kell fordítani, a lakások és házak hőszigetelésével 30 százalékos rezsicsökkentést lehetne megvalósítani. Orbán Viktor a magyarok háta mögött írta alá a bővítésről szóló szerződést Moszkvában és ennek részleteit a mai napig titkolják. A titkolózás célja, hogy a kormányzati körök zsebét megtömjék pénzzel és minél több pénzt ellophassanak ebből a rendkívül drága beruházásból a magyar emberek kárára. A kormány beismerte, hogy Paks2 megvalósításához felveendő 3000 milliárd forintos hitel veszteséges konstrukció a magyar adófizetők számára.

Keresztes László Lóránt a Nyugat-Mecsek térségébe tervezett nagy aktivitású hulladéktárolóra utalva úgy fogalmazott: “a kormány úgy áll neki egy többmilliárdos meggondolatlan fejlesztésnek, hogy sehol a világon nem létezik fenntartható, biztonságos és garantált megoldás a nagy aktivitású nukleáris hulladékok elhelyezésére”.

A kormány Pécs nyugati határától néhány kilométerre szeretne atomtemetőt létrehozni. Orbán Viktor személyesen hazudott a pécsieknek, amikor 2015-ben azt ígérte, hogy a létesítmény nem valósulhat meg a baranyai megyeszékhely lakóinak döntése nélkül. Az atomtörvény módosításával elvették az érintett településeken élők véleménynyilvánítási lehetőségét, az LMP ezzel szembe menő törvényjavaslatát leszavazták, az ellenzéki párt által kezdeményezett népszavazást nem engedték megtartani.

2018-12-03T13:56:38+00:00 2018. 12. 03.|Paks2|

Kövessen minket a Facebook-on!


This will close in 20 seconds