fbpx

A Paks II. beruházás minden szempontból megbukott

A Paks II. beruházás minden szempontból megbukott

Az atomerőművért felelős minisztert most tervezik kirúgni, a beruházás csúszik, családonként 1 millió forintot fizetünk érte, és nem olcsó, hanem drága áramot termelne.

Az évszázad legrosszabb üzlete a Paks II. projekt, ezért azt javasoljuk a kormánynak, hogy vezesse ki a beruházást és mondja fel az ehhez kapcsolódó hitelszerződést – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János esetleges menesztéséről szóló sajtóhírekre úgy reagált: az LMP szerint eleve nem lett volna szükség erre a minisztériumra, ahogyan a beruházásra sem, most azonban a kormánynak inkább egy olyan minisztériumot kellene felállítania, amely a projekt kivezetésével és a hitel felmondásával foglalkozik.

Azzal, hogy 2032-ig nem valósul meg az új erőmű, beigazolódni látszik az LMP véleménye, hogy ez az évszázad legrosszabb üzlete.

A kormány korábbi érvelésével ellentétben most már biztosan nem működik majd párhuzamosan a két erőmű, így még drágább lesz a beruházás, ami egy millió forintos rubel alapú devizahitelt jelent minden magyar család számára.

Arra a felvetésre, hogy a kormányzat szerint az olcsó áramnak és a rezsicsökkentésnek a Paks II. beruházás a letéteményese, az LMP képviselője azt mondta: nem lehet tudni, hogy Paks II. pontosan milyen áron fog áramot szolgáltatni, hiszen azt sem tudják megmondani, hogy mennyiből építik fel, és akkor milyen piaci körülmények lesznek. Nagyon sok mindenről gondolták már azt, hogy olcsó lesz, aztán elég drága lett.

2018-11-20T14:11:55+00:00 2018. 11. 20.|Paks2|