fbpx

#Paks2: Újabb százmilliárd forintot kap a projektcég

#Paks2: Újabb százmilliárd forintot kap a projektcég

Bár a paksi bővítés elindítása legalább féléves csúszásban van, a projektcég alaptőkéje több mint 100 milliárd forinttal emelkedik a jövő évi költségvetési javaslat értelmében.

Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az évszázad egyik legrosszabb üzletének nevezte a beruházást, és kijelentette: a forrásokat épületszigetelésre kellene költeni.
Ez utóbbi ugyanis teljes egészében a hazai vállalkozásoknak nyújtana lehetőséget, így felpörgetné a gazdaságot.
Ungár Péter aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a többletforrás a Civil Összefogás Fórumhoz, vagy fideszes médiabirodalmakba vándorol, hirdetés formájában.

A paksi bővítést kezdettől fogva kifogásoltuk, és választási programunkban kiemelten foglalkoztunk az energiapolitika kérdéskörével. Paks2 helyett megújuló energiára és energiahatékonyságra alapoznánk a fejlesztést:

Paks2 közgazdasági képtelenség, az évszázad legrosszabb üzlete, ráadásul a technológiai forradalom előrehaladása miatt ma nem is időszerű. A kérdés az, hogy mikor szabadulunk meg tőle. Minél később, annál drágább lesz ez a kaland a magyar adófizetők számára, kormányzati pozícióban ezért mielőbb felmondjuk a Paks2 szerződést.

A Paks2-re szánt közpénzekből energiahatékonysági programot indítanánk:

A korszerű energetikai technológiák alkalmazása már ma is olcsóbb, mint a Paks2-ben előállított áram várható ára. Az atomenergiára szánt közpénzeket ezért energiarendszerünk átalakítására, lakossági napenergia-fejlesztésekre, illetve a szegénységben élő családok lakásainak korszerűsítésére költjük. A megújulókra és energiahatékonyságra költött források a fogyasztóknál megtérülnek, hiszen állandó költségcsökkenést eredményeznek, vagy akár bevételt hoznak.

Napelemet tennénk minden tetőre:

Az európai trendek a rugalmas, hálózatos rendszerek felé mutatnak, ahol háztartások és helyi közösségek az áramtermelés meghatározó szereplőivé válnak. Ezt a folyamatot hazánkban is támogatni fogjuk. A Paks2-re szánt beruházási összeg elegendő volna minden hazai háztartás felszerelésére napelemekkel – ingyen! A lakossági napenergiaprogram szintén több tízezer tartós munkahelyet képes teremteni, ráadásul az ország minden részében.

Az atomenergiának mocskos az eleje, mocskos a vége, és a kettő között Isten kezében vagyunk. Meggyőződésünk, hogy a paksi beruházás hosszú távon nem szolgálja Magyarország sikerét, hanem eladósít, és kiszolgáltat mindannyiunkat Vlagyimir Putyinnak.

2018-06-21T22:51:15+00:00 2018. 06. 18.|Paks2|