fbpx

Megkezdődött az Ökopolisz nyári akadémiája Mátrafüred-Sástón

A tavaszi országgyűlési választás utáni helyzetértékelés és a zöld értékek alapján a felkészülés a jövőre kiemelt témája lesz a négynapos Ökopolisz Alapítvány nyári akadémiának – mondta az alapítvány kuratóriumi társelnöke a program csütörtöki megnyitóján, a Heves megyei Mátrafüred-Sástón.

Lengyel Szilvia köszöntőjében arról beszélt: a hatodik alkalommal megrendezett eseményen igyekeznek minél jobban visszanyúlni a zöld gyökerekhez. Emellett a választás tapasztalatairól és belpolitikai aktualitásokról is szó esik majd az előadásokon, beszélgetéseken.

Elmondta: a plenáris ülések témái között a civilek és pártok viszonya, a 21. század politikája Magyarországon, a hazai médiaviszonyok elemzése, továbbá a zöldpolitika jövője is szerepel, míg a műhelybeszélgetéseken a globális rend átalakulásáról, illetve az “Európa – értünk, vagy ellenünk” témában és a jövőre felkészülésről cserélhetnek eszmét a résztvevők.

Emellett képzőművészeti és gyermekprogramok, koncert, túra, jóga és relaxáció is színesíti az idei nyári akadémia kínálatát – ismertette Lengyel Szilvia. Megjegyezte: a Mátrafüred-sástói Mátra Kemping mindehhez új, egyben méltó és “zöld” helyszínt, illetve feltételeket biztosít, ahová az esemény négy napja során mintegy 35 előadót és 250 érdeklődőt, szimpatizánst várnak.

A nyári akadémián részt vesz Szél Bernadett, az LMP társelnök-frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt, a párt társelnöke, Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese, Hohn Krisztina, a párt országgyűlési képviselője és Turcsán Szabolcs, az országos elnökség tagja.

 

MTI / LMP sajtó

2018-06-21T21:02:10+00:00 2018. 06. 21.|Program|