fbpx

Feljelentjük a Red Bull Air Race miatt a fővárosi vezetést!

Feljelentjük a Red Bull Air Race miatt a fővárosi vezetést!

Az állam 1,9 milliárd forintos támogatást ad a Red Bull Air Race nevű versenyre: Európa egyik legértékesebb területéért viszont csak 13 millió forintos területhasználati díjat fizet a cég. Az LMP álláspontja szerint ez kimeríti a hűtlen kezelés tényállását, ezért feljelentést tesz a főváros vezetése ellen.

Álláspontunk szerint véget kell vetni annak a fideszes városvezetés előtt is meglévő felháborító gyakorlatnak, hogy döbbenetes mértékű állami közpénz-támogatás mellett, fillérekért sajátítják ki Európa egyik legértékesebb területét egy olyan kiemelten környezetszennyező és életveszélyes versenyhez, amely több napra megkeseríti a budapestiek életét, továbbá ellehetetleníti a fővárosi közlekedést. Éppen azért indítottunk online petíciót a helyiugyek.hu portálon, hogy tiltsák ki a Belvárosból a Red Bull Air Race-t.

Az gondoljuk, hogy a főváros vezetése ténylegesen, pénzügyileg is megkárosítja az adófizetőket, hiszen a többmilliárdos állami támogatás mellett a versenyt szervező cégnek a valódi értéknél elképesztően aránytalanul kevesebbet kellett fizetnie.

Ezért hűtlen kezelés miatt feljelentést teszünk, egyben felszólítjuk Tarlós István főpolgármestert: haladéktalanul intézkedjen, hogy a Red Bull Air Race a jövőben ne a Belvárosban kerülhessen megrendezésre.

Turcsán Szabolcs
az LMP Országos Elnökségének a tagja

2018-06-25T12:56:39+00:00 2018. 06. 23.|Red Bull Air Race|