fbpx

Területfoglalási engedély nélkül árul jegyeket a Red Bull Air Race

Területfoglalási engedély nélkül árul jegyeket a Red Bull Air Race

Az LMP magyarázatot vár a budapesti városvezetéstől arra, hogyan lehetséges, hogy bár nincs területfoglalási engedélye a Red Bull Air Race-nek, mégis elkezdték a jegyek árusítását az idei rendezvényre. A főpolgármester a tavalyi rendezvény által keltett zűrzavarért elnézést kért, és azt ígérte, többet nem fordulhat elő hasonló.

Gál József, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagja pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: Tarlós István főpolgármestertől és a tulajdonosi bizottság elnökétől is választ vár arra, a Red Bull hogyan árulhatja minden jogalap nélkül a jegyeket a rendezvényére azt megelőzően, hogy a bizottság foglalkozott volna a kérdéssel. Milyen egyeztetések zajlanak a háttérben, és kiket vontak be abba? – tette fel a kérdést a politikus.

Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja úgy fogalmazott: egy multi illegális gyorsulási versenyre készül Budapest felett.

A versenyző repülőgépek bázisát adó tököli repülőtér a környezetvédelmi szabályok betartásával nem kaphatna engedélyt a program lebonyolítására.

A saját reklámeseményére 2 milliárd forintnyi közpénzben részesült Red Bull 2017-ben 47 millió forintnyi társasági adót fizetett be a költségvetésbe.

2019-02-01T15:40:15+00:00 2019. 02. 01.|Red Bull Air Race|