fbpx

Az amúgy is elfuserált NAT-ot ebben a helyzetben végképp nem szabad bevezetni

A koronavírus-járvány miatti digitális átállással egészen új helyzetek elé kerülnek az intézmények és tanárok, melyekre eddig nem voltak felkészülve. A kormány által tervezett NAT ezer sebből vérzik és elavult, a változó világra viszont teljesen új válaszokat kell adnia az oktatásnak is.

Felmerülnek eddig is ismert, de újabb problémák is a közeljövőben, melyek azonnali reakciót igényelnek. Kezelni kell a hátrányosabb helyzetű térségek lemaradását az oktatásban, vagy akár a digitális eszközök fel nem használását a tanításban. A távoktatás nyomán ráadásul új nézőpont alakulhat ki, ami alapjaiban változtathatja meg az oktatást is. Szeretnénk bevezetni egy akár már elavult alapot is? Vétek lenne most eldönteni, hogy semmit sem fogunk tanulni a digitális átállásból.

A helytállás igenis több energiát igényel. Soha nincs helye és ideje a kormány részéről a kulturkampfnak sem a tankönyvek, sem a tantervek terén, jelen helyzetben ez fokozottan igaz. Felszólítjuk a kormányt, hogy halassza el a NAT bevezetését. Semmi nem lesz olyan a koronavírus-járvány utáni időkben, mint ami előtte volt. Az új világra új válaszokat kell adnia az oktatásnak is.

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő – LMP

2020-03-26T16:28:28+00:00 2020. 03. 26.|Sajtó|