fbpx

Az illiberális állam nem fogja megvédeni a magyarokat az ökológai válságtól

Az LMP a túlfogyasztás napján újra konkrét lépéseket követel a magyar kormánytól a klímaváltozás és az ökológiai válság kapcsán: klímatörvényre és konkrét cselekvési tervre van szüksége az országnak.

Tavaly augusztusra, idén már július 29-re esik a túlfogyasztás napja. Ahhoz, hogy az emberiség jelenlegi igényszintjét fenntarthatóan ki lehessen elégíteni, 1,75 bolygóra lenne szükség, de csak egy bolygónk van. Pár évünk maradt, hogy lelassítsuk a klímaváltozást, és hogy megakadályozzuk az ökológiai rendszer összeomlását, vagyis megmentsük a civilizációnkat. Ez csak akkor sikerülhet, ha szembenézünk a kellemetlen ténnyel, hogy egy járható út maradt: az emberiség globális fogyasztásának radikális csökkentése, és egy igazságosabb elosztási rendszer kialakítása.

Orbán Viktor és kormánya azonban még mindig liberális hippik ügyének és a gazdasági növekedés akadályának tekinti a környezetvédelmet. Inkább lerombolja a tudományos életet országunkban, minthogy meghallja a tudósaink figyelmeztetését. Ezzel egyre távolabb sodorja országunkat a fenntartható működéstől.

Ideje, hogy a kormányfő is megértse: nincs B-terv, nincs B-bolygó! Az LMP újra felszólítja a kormányt, hogy támogassák a zöld párt klímavészhelyzet kihirdetésére vonatkozó határozati javaslatát, alkossák meg a klímatörvényünket és egy konkrét cselekvési tervet, amelyeket mutassanak be ősszel az Országgyűlésnek.

 

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes

2019-07-29T12:05:54+00:00 2019. 07. 29.|Sajtó|