fbpx

Az ingyenes parkolás a járvány terjedését segíti!

Ahogy az egész világon, itthon is a koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módja, ha az emberek otthon maradnak, otthonról dolgoznak és nem érintkeznek más emberekkel, sőt, ki sem mennek az utcára. Ezért teljesen szükségtelen támogatni az autósokat és könnyíteni a parkolást, mert ez a többszöri kimozdulásra, tovább tartó kinn maradásra ösztönzi az embereket.

A járvány elleni védekezést más módon sem segíti a megfelelően a kormány. Miközben az önkormányzatokra nagyobb terhet és több feladatot rakott, semmilyen pluszforrást nem biztosít számukra, sőt, azon van, hogy végképp kivéreztesse őket. Az iparűzési adó csökkentése, a gépjárműadó elvétele, és most a parkolási bevételek teljes elvonása nem értelmezhető másképpen, mint az önkormányzati választásokon a Fidesz bukásának csúfos megbosszulása. Ez a kicsinyes bosszú azonban végső soron a járvány elleni védekezést akadályozza.

Nem mehetünk el amellett, hogy még járványhelyzetben sem indokolható a környezetszennyező autózás ilyen mértékű kedvezményben részesítése. A fizetőparkolás egy forgalomszabályozó eszköz, ami védi a helyi lakókat és a környezetet. Az ingyenes parkolás máris a forgalom és a környezetszennyezés növekedéséhez vezetett, a helyi lakók pedig nem tudnak majd megállni otthonuk közelében. Az LMP a járványhelyzetben is biztonságos és környezetbarát  – távolságtartó – gyaloglást, kerékpározást, rollerezést ajánlja azoknak, akiknek feltétlenül ki kell mozdulniuk otthonról.

 

LMP Budapest Elnökség

2020-04-07T19:14:24+00:00 2020. 04. 07.|Sajtó|