fbpx

Az LMP az illetékes fővárosi bizottságok rendkívüli ülését kezdeményezi a Főkert Zrt. vezetőváltásának ügyében

Budapesten zöldfelületeink kezelése és fejlesztése döntően befolyásolja, hogy a város élhető marad-e a következő években, hogy a klímaválságban megmaradunk-e. A Főkert Zrt. vezetésénél ezért létfontosságú a tapasztalat, a felkészültség és a szakmai függetlenség. A pár napja kiírt vezetői pályázat ezek teljesülésére nem garancia, ezért az LMP a Tulajdonosi és a Klímvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság rendkívüli ülését kezdeményezi.

Budapest főpolgármestere pályázatot írt ki a Főkert Zrt. vezetői posztjára, rövid határidővel. A pályázatot megelőzően megjelentek hírek a Főkertnél történt állítólagos visszaélésekről anélkül, hogy az – egyébként szakmailag széles körben elismert – érintett vezető reagálhatott volna. Ezt követte a kiírás, ami először még a kertészeti vagy agrármérnöki végzettséget is kizárta (ezt azóta megváltoztatták). Vezetői tapasztalat terén is megelégszik 5 évvel.

Ez az eljárás méltatlan. Új, nyílt eljárásra van szükség, ahol – az érintettek részvételével – feltárható a Főkert működése, annak esetleges hibái, és az ebből fakadó szakmai és szervezeti tapasztalatok. Ezért az LMP a bizottságok rendkívüli, nyílt ülését kezdeményezi. Ennek alapján lehet kiírni az új pályázatot, immár megalapozott tartalmi elvárások mentén.

Heltai László,
az LMP budapesti elnöke

2019-12-18T13:29:26+00:00 2019. 12. 18.|Sajtó|