fbpx

Az LMP azon dolgozik, hogy az önkormányzatiság valóban a helyi közösségi érdekérvényesítésről szóljon

Az önkormányzatok napja 2018-ban nem ünnepnap. 2018-ban ugyanis ott tartunk, hogy a kormány szisztematikusan szétverte az önkormányzatiságot, a valódi helyi érdekképviseletet. A Fidesz szótárában az önkormányzatiság a totális centralizációt, az intézményesített korrupciót és a hűbérúr-vazallusi rendszert jelenti.

Az önkormányzatok kivéreztetése, a folyamatos pénzelvonás, a fenyegető hangulat is eredményezte azt, hogy a magyar vidék teljesen leszakadt. A 2017-es EU régiós versenyképességi statisztikák elképesztően romló tendenciát mutatnak az egyes vidéki régiók vonatkozásában. 2013 óta mindegyik magyar régió rontott a helyezésén. Az ország 19 megyéjéből 12 fényévekre van az uniós fejlettségtől, 4 régiónk pedig továbbra is a 20 legszegényebb között van.  Közben pedig a vidék kiürül: döbbenetes mértékben csökken a lakosságszám is.

Az LMP azon dolgozik, hogy az önkormányzatiság valóban a helyi közösségi igény- és érdekérvényesítésről szóljon. Mikor egy kistelepülési polgármester elsőként hívta fel az országos sajtó figyelmét arra, hogy a téli rezsicsökkentésből a kormány több százezer, fával fűtő embert egyszerűen kihagyott, Keresztes László Lóránttal, az LMP társelnökével együttműködésben hatékony eredményt értek el. A kormány ugyanis végül intézkedett annak érdekében, hogy a juttatásból kihagyott több százezer család is megkaphassa a támogatást.

Mikor Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője elsőként karolta fel a hatvaniak életét megkeserítő elviselhetetlen ipari bűz kérdését, a helyiekkel együttműködésben végül eredményt értek el. Ma környezetkárosítás miatt folyik ügyészségi nyomozás az ügyben.

Mikor Turcsán Szabolcs, az LMP országos elnökségi tagja online petíciót indított a RedBull Air Race belvárosi megrendezése ellen, a fővárosi vezetés elkezdett a jövőre nézve visszakozni a verseny megszervezését illetően. Az LMP képviselői és politikusai az ilyen ügyekért dolgoznak, hogy munkánkkal a valódi népképviseletet biztosítsuk és felvállaljuk a konkrét helyi ügyek képviseletét. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a jövő a helyi közösségeké.

LMP Sajtó

2018-09-30T13:03:13+00:00 2018. 09. 30.|Sajtó|