Megzavartak és félbeszakítottak egy nyilvános, a roma LMBTQ embereket, és roma nőket érintő társadalmi tapasztalatokról szóló rendezvényt a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének tagjai. Az LMP a leghatározottabban elítéli az akciót.

Az LMP álláspontja egyértelmű: a szélsőséges megnyilvánulások, a rasszista és homofób támadások minden formáját elutasítjuk. Senkit nem lehet megfélemlíteni vallási, nemi, szexuális identitása vagy származása miatt: ez a jogon túlmutató erkölcsi parancs is mindannyiunk számára. Hazánkban nincsenek másodrangú állampolgárok: roma honfitársaink identitása, kultúrája, hagyományaik a magyar nemzeti kultúra szerves részei: erősebbé, gazdagabbá, büszkébbé téve közös hazánkat.

Az LMP felszólítja a Csongrád megyei Fideszt: valljanak színt, elítélik-e az akciót, vagy a Fidesz háziszervezetének tartott Mi Hazánk mozgalom akciójával kapcsolatban inkább a hallgatást választják. Tudjuk, vétkesek közt cinkos, aki néma.

Fehér Attila,
az LMP Csongrád megyei elnöke