fbpx

Az LMP elkötelezett a székely autonómia mellett

Az LMP alapításától kezdve támogatja a határon túl élő magyarság törekvéseit, kisebbségi jogai biztosítása érdekében. Az őshonos nemzeti kisebbségek önrendelkezésének biztosítása rendkívül fontos európai érték.

Ma a Székely Autonómia Napján a Kárpát-medence számos településén gyúlnak őrtüzek, ezzel kifejezve Székelyföld jogos autonómiatörekvésének támogatását. Az LMP fontosnak tarja, hogy anyaország szinten a politikai szereplők egységesen lépjenek fel, és közösen fejezzék ki támogatásukat. Rendkívül súlyos hiba, ha ezen fontos törekvést bármelyik oldal belpolitikai, önös célokra használja fel.

Az LMP szerint most kell közösen cselekedni, hiszen a Székely Nemzeti Tanács hét éves, kitartó munkája nyomán elindulhatott a kohéziós politika a régiók egyenlőségéért című polgári kezdeményezés, mely sikere segítené Székelyföld regionális identitásának megmaradását, megszüntetné a hátrányos gazdasági megkülönböztetést, és elérhetőbbé válnának az uniós fejlesztési források. 

Az LMP ezért pártcsaládjához, az Európa Zöld párthoz fordul annak érdekében, hogy a zöldek Európa szerte vegyenek részt az 1 millió aláírás összegyűjtésében. Továbbá a kezdeményezés felkarolására kérjük az autonomista Európai Szövetség frakcióját az EU Régiók Bizottságában, hogy e testületben, ahol a helyi és regionális önrendelkezés biztosítása a kiemelt feladatok közé tartozik, a tagpártok szintén támogassák e fontos törekvést.

Keresztes László Lóránt
frakcióvezető 

Kóbor József
pécsi önkormányzati képviselő 

2019-10-27T21:08:13+00:00 2019. 10. 27.|Sajtó|