fbpx

Az LMP feljelentést tesz a tiszaugi fairtás miatt

„Hullámtér rendezése” során tarvágással irtottak ki Tiszaugnál egy tájvédelmi körzetben található, a Natura 2000 hálózat és az Országos Ökológiai Hálózat részét képező, Tisza-menti idős ártéri ligeterdőt. Mivel a fakivágások módja a kiadott engedélyben foglaltaknak sem felelt meg, az LMP feljelentést tesz.

Már az önmagában is elfogadhatatlan, hogy ilyen súlyosan természetromboló és elavult módszerekkel képes csak fellépni a vízügyi ágazat az árvizekkel szembeni védekezés esetén, mindezt akkor, amikor minden erőnkkel az ökológiai válság megfékezéséért, és a biodiverzitás vészes csökkenésének megállításáért kellene küzdenünk. A megvalósult fakivágások módszere ráadásul a kormányhivatal illetékes főosztálya által kiadott engedélyben foglaltaknak sem felelt meg. Ezért Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke feljelentést tesz az ügyben.

Egyben a zöld párt azt is elvárja, hogy végre legyen politikai felelőse is annak, hogy a természetvédelmi intézményrendszert annyira szétverték, hogy a klímaváltozáshoz való sikeres adaptációnk szempontjából kiemelten értékes területeinket is képtelenek megvédeni.

LMP sajtó

2020-02-20T16:20:16+00:00 2020. 02. 20.|Sajtó|