fbpx

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hétfőtől az iskolákkal együtt a plázákat is zárja be

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felelős döntésnek gondolja és egyetért azzal, hogy hétfőtől bezárják az iskolákat a koronavírus miatt. Ismerve a vírus terjedési módját, ez a lépés elengedhetetlen, hogy féken tartsuk a járványt. Arra kérjük a kormányt és a munkáltatókat, hogy minden szülőnek tegye lehetővé, hogy otthon maradt gyermeküket biztonságban vigyázhassák, és emiatt ne érje őket anyagi hátrány.

Ugyanakkor a kialakult helyzetben felmerül az is, hogy a gyerekek egy része iskolába járás híján különböző közösségi tereket keres fel napközben. Az LMP felkéri a kormányt, hogy vegye számba a plázákat és egyéb hasonló intézményeket, és hétfőtől az iskolabezárásokkal párhuzamosan korlátozza ezek nyitva tartását, kivéve az ott található a gyógyszertárakét és az élelmiszerboltokét.

Az LMP kiemelten fontosnak tartja, hogy az illetékes hatóságok és szervezetek hiteles és folyamatos tájékoztatást adjanak a kibontakozó víruskrízissel kapcsolatban. Ugyanakkor a válsághelyzet hatékony és naprakész irányítása érdekében a kormánytól legszélesebb együttműködést, továbbá kiemelkedő erőfeszítéseket követel meg.

Schmuck Erzsébet és Kendernay János,
az LMP társelnökei

2020-03-14T13:33:25+00:00 2020. 03. 14.|Sajtó|