fbpx

Az LMP fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az e-jegyrendszer botrányról

Mint ismert, Budapesten már 15 éve húzódik az elektronikus jegyrendszer bevezetése, melynek utolsó mozzanata a BKK és a beszállító közötti szerződésbontás lett.

Korábbi kérdésünkre és közérdekű adatigénylésünkre árulta el a BKK, hogy a rendszer bevezetésére szolgáló hitel egyharmada már el lett költve, így az eddig kifizetett 6,3 milliárd forint nagy része ablakon kidobott pénz, azzal, hogy a hitel 2021-ben esedékes visszafizetési kötelezettsége továbbra is fennáll. Emiatt az LMP szerint a hűtlen kezelés gyanúja megalapozott lehet, ezért feljelentést is teszünk. Most pedig a politikai felelősség megállapításának vizsgálatára fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzük.  

A projekt csődje miatt a főpolgármester kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának visszahívását, illetve lefokozta az illetékes főpolgármester-helyettest is. Álláspontunk szerint az ügyben azért kell haladéktalanul vizsgálóbizottságot felállítani, mert fel kell tárni, hogy a projekt ilyen mértékű csúszása hogy fordulhatott elő, és ki kell vizsgálni, hogy ennek mely személyek és szervezeti egységek a felelősei. Meggyőződésünk, hogy megnyugtatóan lell tisztázni, hogy mekkora kár érte Budapestet és a budapestieket. Ezért van szükség a fővárosi vizsgálóbizottság felállítására.

Gál József,
az LMP fővárosi képviselője

 

2018-12-02T12:16:25+00:00 2018. 12. 02.|Sajtó|