fbpx

Az LMP a glifozát betiltását követeli

Az egyik legveszélyesebbnek és erősen rákkeltőnek tartott gyomirtószer, a glifozát betiltását követeli az LMP: kérdéssel fordultunk az ügyben az emberi erőforrások miniszteréhez, egyben felszólítjuk a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést a betiltás érdekében.

A glifozátot a német Bayer mostani leányvállalata, a Monsanto kezdte forgalmazni az 1970-es években, mára a gyomirtó feltételezett káros egészségügyi hatásai miatt a Bayer peráradattal néz szembe az Egyesült Államokban. A magyar kormány pedig mindeközben a Monsanto által erőltetett és monopolizált, a GMO-kal kéz a kézben járó glifozát alkalmazását támogatja. Még az USA-ban is többedik pert nyerik azok, akik ezt a szert használták és különböző rákos megbetegedést kaptak, a cég részvényei mélyrepülésben, de a magyar kormány kitart a multi mellett, még akkor is, ha ennek a magyar emberek egészsége is látja a kárát.

Mint ismert, Ausztria az Európai Unióban elsőként betiltotta a gyomirtó alkalmazását: felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hazánk legyen a második EU-s tagállam.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

2019-07-16T12:47:20+00:00 2019. 07. 16.|Sajtó|