fbpx

Az LMP radikálisan új sportpolitikai szemléletet sürget

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyilatkozata szerint 2030-ig az államnak kell eltartania a magyar futballt. Az LMP új szemléletet sürget.

Az LMP álláspontja, hogy a profi sportnak piaci alapon kell működnie, ahogy szinte minden más európai országban. Az LMP közpénzből csak a minőségi utánpótlásnevelést és a tömegsportot támogatná, beleértve a létesítmények fenntartását is, de azt sem a korrupt és költségvetési kiesést jelentő sport-tao keretében. Az LMP meggyőződése, hogy a megújuló Magyarországban minél több embernek, minél több fiatalnak kell lehetőséget kapnia a sportolásra, s ezáltal az egészséges életmódra, mert az egészségre nevelés és a tömegsport kell, hogy középpontban álljon: hiszen egy jól működő egészségügy elsősorban megelőz és nem gyógyít.

Álláspontunk szerint egy jól működő közösségnek a helyi sportolás lehetőségét kell megteremtenie. Nem kommunikációs blöffökre kell használni a sportolási lehetőségek ígérgetését: Magyarország ma vezet az egy főre jutó meg nem épült uszodák számában, és a miniszterelnöki telken álló stadionok számában.  Az LMP azért dolgozik, hogy a szabadidő, a sport újra elérhető legyen mindenkinek. Azért, hogy a szülőknek ne kelljen minden hónapban súlyos tízezreket kifizetni, ha a gyerekek mozogni akarnak. Lehet Más a Sportpolitika is: ahol mindenki számára elérhető zöldfelületek, uszodák, futópályák, közösségi bicikliutak lesznek.

 

Kendernay János,

az LMP Országos Elnökségének tagja

2019-02-02T12:09:42+00:00 2019. 02. 02.|Sajtó|