fbpx

Az LMP részvételi költségvetést akar Budapesten

Az LMP a budapestiekre bízná, hogy a főváros mely ügyekre fordítsa költségvetési forrásait. Ebből a célból a zöldpárt kéthetes online szavazást indít, melynek eredménye alapján adja be módosító javaslatait a 2019-es fővárosi költségvetéshez, amit február 20-án tárgyal a közgyűlés.

Az LMP olyan várost szeretne, ahol a részvételi költségvetés elve alapján a lakosság bevonásával születnek meg fontos döntések és nem Orbán és Tarlós dönti el a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, hogy mit és kik fejlesszenek Budapesten. A részvétel, az önrendelkezés, az érdekegyeztetés, az átláthatóság egymással összefüggenek, és jelentősen csökkentik a korrupció lehetőségét.

Az LMP a következő két hétben beérkezett válaszok alapján fogja elkészíteni költségvetési módosítóit, amiket a közgyűlés elé tár, így a városatyáknak, minden kerületi polgármesternek és a főpolgármesternek is lehetősége lesz szavazni arról, amit a budapestiek akarnak.

A mai napon indult el az oldal a https://helyiugyek.hu/donts_te cím alatt, ahol 10 pontban találhatóak azok a sürgető fejlesztések, amikre Budapestnek szüksége van. A polgárok véleményt mondhatnak többek között a bérlakás program, az autómentes rakpartok, a légszennyezettség visszaszorítása, a dugódíj, a szemétszállítás javítása vagy éppen a P+R pakolóépítési program szükségszerűségéről. A szavazók három témát jelölhetnek meg prioritásként.

Budapest, 2019. február 4.

Gál József,
az LMP fővárosi képviselője

2019-02-04T15:05:58+00:00 2019. 02. 04.|Sajtó|