fbpx

Az LMP tájékoztatása a budapesti önkormányzati választási együttműködésről szóló megállapodás állásáról

Az LMP Budapesti Regionális Kongresszusa 2019. június 15-én elfogadta a DK, Momentum, az MSZP és a Párbeszéd budapesti ajánlatát, ami az európai parlamenti választás fényében készült. Eszerint ha az LMP jelölőszervezetként támogatja az előválasztás győztesét, és támogatja a kerületi polgármester-jelölteket, akkor „garantálják, hogy az LMP minden kerületben legalább egy közös képviselőjelöltet állíthat”.

A megállapodás részleteit kidolgozó tárgyalások azonban jelenleg úgy állnak, hogy a DK-Momentum-MSZP-Párbeszéd szövetség ígérete ellenére sem garantálja minden kerületben egy LMP-s képviselőjelölt indulását. Három hét tárgyalás után ezt több kerületben sem tudták, vagy nem akarják teljesíteni.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a Fideszt Budapesten leváltsuk, és a pártok közötti teljes körű, méltányos együttműködést létrehozzuk. Ez a választók elsöprő erővel kinyilvánított akarata, és alkalmas arra, hogy ősszel az önkormányzati választásokon döntő sikert érhessünk el.

Célunk a fagyilkos és elnyomó pártállamot építő Fidesz-rendszer leváltása, egy élhetőbb város és ország megteremtése. Egy szelídebb, a természeti létalapunkat nem veszélyeztető gazdasági és társadalmi rendszer kialakítása, a civilizációt fenyegető klímaváltozás elleni küzdelem. Reméljük, partnerekre találunk ebben a törekvésünkben.

 

Heltai László,

Ferenczi István,

Szilvágyi László,

az LMP Budapest megbízott főtárgyalói

2019-07-04T09:00:37+00:00 2019. 07. 04.|Sajtó|