fbpx

Az LMP újból benyújtja a Tiborcz-adóról szóló törvényjavaslatát

Az OLAF jelentése alapján egyértelmű volt, hogy Orbán Viktor veje főszereplője volt annak a bűnszervezetnek, amelynek korrupt ügyletei miatt a magyar adófizetőknek feltehetően 12 milliárdot kell  visszafizetniük. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint viszont a nyomozás nem támasztotta alá az OLAF-jelentés megállapításait, és bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios elleni nyomozást. Az LMP törvénnyel vetne véget az adófizetők megkárosításának. 

A legmagasabb szintről irányított, bűnszervezetben elkövetett és a miniszterelnök vejéhez egyértelműen köthető csalássorozat vonatkozásában az LMP ismét törvényjavaslatot nyújt be: a Tiborcz-adó fizetésére azok lesznek kötelezettek, akik olyan jogsértést követnek el, amely eredményeként a magyar államnak az Európai Unió intézményei felé visszafizetési kötelezettsége keletkezik. Az illeték mértéke a javaslat szerint a visszafizetendő összeg 100 százaléka lesz.

Az LMP álláspontja szerint a közpénzek hatékony védelme minden felelősen gondolkodó politikus nyilvánvaló kötelezettsége. Ezért felszólítjuk az országgyűlési frakciókat, hogy támogassák a törvényjavaslatot.

LMP Sajtó

2018-11-07T11:33:12+00:00 2018. 11. 07.|Sajtó|