fbpx

Azonnal fel kell mondani a paksi szerződést!

Varga Mihály megállapodott a paksi hitelszerződés módosításáról. Vagyis immár a paksi bővítés szerződéses dokumentumaiban is rögzítve lett, hogy csúszik az atomerőmű beruházása. Az LMP szerint a helyzet tarthatatlan: a mai napon benyújtjuk azt a határozati javaslatot, amely a paksi szerződés felmondását és ez által a paksi bővítési projekt leállítását célozza. 

A kormány az elmúlt hetekben több írásbeli kérdésünkre is csak mellébeszélt és sunnyogott. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány kiárusítsa a magyar emberek jövőjét. Azzal, hogy Varga Mihály miniszterelnök-helyettes aláírásával deklaráltan csúszik a paksi beruházás, meg kell állapítanunk, hogy  a projektszerződés megbukott, hiszen már minden érv megbukott, amely azt megalapozta. Nem állunk meg: további írásbeli kérdések és közérdekű adatigénylések keretében fogjuk tisztázni miben sunnyogott még a kormány.

Nem tehetünk engedményeket a biztonság kérdéskörében, ha atomenergiáról van szó. Ezért nyújtjuk be azt a határozati javaslatot, amely a paksi szerződés haladéktalan felmondását indítványozza. A biztonságos atomenergia Csernobil után 33 évvel is csupán illúzió, az atomerőművek kiszámíthatatlan és vállalhatatlan veszélyforrást jelentenek. Magyarország jövőjét nem az atom, hanem a takarékos energiahasználatra és a megújuló energiaforrásokra alapuló zöldgazdaság jelenti: minden olyan lépéssel, amelyet nem ebbe az irányba teszünk meg, a környezeti értékeinket, az egészséget, a fenntartható fejlődést és az ország függetlenségét kockáztatjuk.

Ha a magyar Országgyűlés képviselőinek – ellenzéknek és kormánypártnak egyaránt – fontos a magyar emberek vagyon- és létbiztonsága, hazánk nemzetbiztonsága, akkor elfogadják az LMP határozati javaslatát.

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnökei

 

2019-05-06T10:54:20+00:00 2019. 05. 06.|Sajtó|