fbpx

Azonnali rendelkezés kell a nyári táborokról!

Nem elég csupán a napközis táborokról dönteni és hagyni, hogy a táboroztatók és táboroztató civil szervezetek nyárra ellehetetlenüljenek. Azonnali rendelkezés kell a nyári táborokról!

Minél hamarabb meg kell teremteni a biztonságos táborozás feltételeit, hogy a szülők még időben tudjanak jelentkezni, a táboroztatók pedig fennmaradhassanak. Az LMP hetek óta javasolja, hogy szülessen végre rendelkezés a táboroztatásról, hiszen ez minden résztvevő érdeke. Ahogyan azt Kanász-Nagy Máté az LMP országos elnökségének titkára a napokban  elmondta, Magyarország zöld pártja azt várja el a kormánytól, hogy nyújtson támogatást a táborok díjának kifizetéséhez azon családok számára, ahol legalább egy szülő elvesztette a munkáját, illetve, hogy a zöld civil szervezetek kapjanak támogatást a táborok szervezéséhez, üzemeltetéséhez és az erdei iskola programokhoz.

Az LMP üdvözli a bejelentést, miszerint napközis táborok lehetnek és  javasolja, hogy mielőbb szülessen döntés az ottalvós táborokról is, mivel a gyermekeknek egészségi, mentális szempontokból is szükségük lenne a táborokra.

Kanász-Nagy Máté az Erzsébet-táborok kibővítését is szorgalmazta, hangsúlyozva hogy a kormánynak a kialakult helyzetben együtt kell működnie a pedagógus szakszervezetekkel, valamint az iskolaigazgatókkal, hogy együtt találják meg a kellően rugalmas de biztonságos megoldást a táborok megtartására.

LMP Sajtó

 

2020-05-14T16:02:21+00:00 2020. 05. 14.|Sajtó|