fbpx

Bojkott – Vágó Gábor sajtótájékoztatója

Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szakszóviője sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az LMP elindítja a NER-bojkott kampányát, illetve egy olyan bejelentő portál létrehozásáról is beszélt, amelyen a munkavállalók jelezhetik, ha tudomásuk van olyan cégről, amely alkalmazza a rabszolgatörvényt. 

Az LMP politikusa hangsúlyozta: a NER-bojkott célja, hogy felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy ne vásároljanak NER-hez kötődő boltokban helyeken, és ne vegyenek igénybe szolgáltatásokat NER-hez kötődő cégeknél. Ezeket a cégeket az LMP külön matricákkal fogja megjelölni.

A sajtótájékoztatón Vágó Gábor elmondta: ne vásároljunk olyan cég termékeiből, amelyek kiszolgálói a rezsimnek. Az ugyanis evidens, hogy egy tudatos ellenzéki nem vesz fel 2rule mezt vagy éppen nem tér be Vajna Timi fánkozójába Egy tudatos ellenzéki vállalkozó igyekszik elkerülni. Mészáros Lőrinc kiterjedt cégbirodalmát.

Az LMP politikusa kiemelte azt is, hogy most ezen túlmutató összehangolt állampolgári akcióra van szükség a magyar dolgozókat végletekig kizsigerlő rabszolgatörvény kapcsán. Ahogy fogalmazott: vegyük példának a Henkel magyarországi leányvállalatát, ahol heti 68 órás munkaidő keretet vezettek be, azaz hétköznap 12 óra és még hétvégén is 8 óra a munkaidő-keret. Úgy tudunk hatni fogyasztóként a cégre, ha a boltokban vásárolva nem veszünk Henkel terméket: Persil mosóport, Bref légfrissítőt, Silan öblítőt, Fa tusfürdőt, Pattex ragasztót. Ha a Henkel elveszti piacvezetői pozícióját ezen vegyipari termékek esetén, akkor tudni fogják, hogy mindezt a dolgozóik kizsigerelése miatti bosszú a fogyasztóktól.

Az LMP álláspontja egyértelmű: Magyarországnak össze kell zárnia a rabszolgatörvény ellen, ezért arra szólítjuk fel a cégeket, hogy ne alkalmazzák az azt tartalmazó káros intézkedéseket. Amennyiben egyes cégek mégis alkalmazzák a rabszolgatörvényt, úgy azokra nyomást kell helyezni, hogy hagyjanak fel ezen tisztességtelen magatartásukkal. A rabszolgatörvényt alkalmazó cégek bejelentésére szolgáló felület a ner-bojkott.hu oldalon érhető el.

LMP Sajtó

2019-01-09T14:08:02+00:00 2019. 01. 09.|Sajtó|